вторник, 16 юли 2013 г.

Млади таланти рисуват в Ясна поляна

Над 30 деца от Ясна поляна и школата по стъклопис /Детско ателие „Калейдоскоп"/ към Младежки културен център – Бургас взеха участие в тазгодишното издание на детския пленер по изобразително изкуствo.
Организаторите - община Приморско и читалище „Лев Н. Толстой" – 1926 осъществяват идеята си да превърнат пленера в атрактивна традиция, стимулираща творчеството и въображението на малките художници.

В продължение на седем дни децата с голямо желание пресъздаваха върху хартия и стъкло селския бит и култура на странджанското село Ясна поляна. Техните творби ще останат в читалището, за да радват всички жители и гости на Ясна поляна. Всички участници в пленера получиха грамоти и предметни награди лично от кмета на Приморско д-р Димитър Германов. Градоначалникът поздрави децата и благодари на художничката Мария Шурелова, която събра младите художници и им подари незабравими мигове.

Закриването на пленера с откриване на изложба от детските творби постави началото на 24-то издание на Национален симпозиум по скулптура в дърво „Ясна поляна 2013". Чрез предварителен конкурс тази година до 31 юли в Ясна поляна ще творят скулпторите Андрей Москов, Момчил Мирчев, Никола Диков, Снежана Симеонова и Гоце Евтимов – Македония.

Няма коментари:

Публикуване на коментар