понеделник, 5 август 2013 г.

Созопол и Приморско направиха Местна инициативна група

На официална среща в община Приморско на 1-ви август кметът на община Созопол Панайот Рейзи и колегата му от Приморско д-р Димитър Германов, заедно с представители на бизнеса, учредиха Местна инициативна група (МИГ) „Приморско – Созопол”.



Двете морски общини обединяват усилията си, за да успеят да реализират възможно най-голям брой проекти в новия проектен период 2014-2020 година.
С новосъздадената формация се дава възможност на представители на местната власт, неправителствения сектор и бизнеса, действащи на тази територия, да си партнират в осъществяването на общи идеи за развитие на селските райони. Учредяването на МИГ е подготовка на експертите от двете общини за новия бъдещ период на Програма за развитие на селските райони и равностойно включване на населените места в Общата селскостопанска политика до 2020 г.

На срещата бе представен и годишен план за развитие на сдружението за 2013 г. Той включва дейности за осигуряване на средства за реализиране на проекти и програми, участие в инициативи, разработване и кандидатстване на проекти, както и планиране и развитие на външни услуги като допълнителни стопански дейности на сдружението.

редвидени са и мерки за изграждане на експертен екип по управлението и повишаване на тяхната квалификация. В плана е заложено и периодично осведомяване на местната общност на територията на Общините Приморско и Созопол за тяхната дейност. Това ще става със създаване на интернет страница на сдружението и периодично публикуване на актуални онлайн – новини. Те ще бъдат оповестявани и чрез социалната мрежа и местните медии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар