четвъртък, 11 декември 2014 г.

Вижте Коледно-Новогодишната програма на община Приморско

Празничният календар за месец декември на Община Приморско е изпълнен с интересни културни и спорни прояви.

Традиционно и тази година Община Приморско ще зареди жителите си с коледно настроение, като концертите и спортните турнири ще се провеждат почти всеки ден до края на годината.Началото на празниците бе поставено на Никулден със запалване светлините на коледната елха.

Още на 15 декември /понеделник/ в Спортната зала в Приморско любителите на волейбола ще се впуснат в тридневна надпревара за спечелване на челната позиция в коледния турнир. За трета поредна година футболисти ще финтират във вече традиционната неделна футболна лига „За купата на кмета”, която ще започне на 21 декември  /неделя/ в Спортната зала. Жителите на морския град ще имат възможността да премерят сили и в турнира по тенис на маса, който ще се проведе на 22 декември  /понеделник/ от 14.00 ч. в спортния салон на СОУ „Никола Вапцаров”.

Танцови и певчески състави  ще изнесат своите коледни представления по всички населени места на общината. На 18 декември /четвъртък/ от 17.30 часа в Приморско ДТС „Приморче” ще представи своето творчество, като преди това децата ще подредят Коледен базар с ръчно изработени изделия. В същия ден концертна програма ще бъде изнесена и от 17.30 часа в читалище „Отец Пайсий” в Ново Паничарево и от 17.00 часа в читалище „Възраждане” в Писменово. 

На следващия ден коледен концерт в читалище „Свобода” от 18.00 часа ще зарадва жителите на Китен. На 20 декември  /събота/ от 17.00 часа местните самодейци ще внесат коледно настроение в читалище „Лев Толстой” в Ясна поляна, а на 23 –и  /вторник/ от 10.30 ч. ще отправят поздрав към хората от Дом за възрастни хора с физически увреждания в Ясна поляна.

На 23 декември от 18.00 ч. коледни прояви ще има в читалището във Веселие, а успоредно с тях пред сградата на общината ще бъде коледният концерт на самодейците от ФА „Приморско”. По традиция на Бъдни вечер от 17.00 часа в общинската сграда коледари ще пеят песни и ще наричат за здраве и берекет през цялата 2015 г. В Приморско празничната програма ще продължи с посрещане на Нова година на 31 декември /сряда/ на площада пред сградата на общината с много веселие, музика, танци и празнична заря. Община Приморско кани всички жители и гости на културните прояви по случай коледните и новогодишните празници!

Няма коментари:

Публикуване на коментар