сряда, 27 май 2015 г.

Жители на Приморско затварят пътя Бургас- Царево

Жители на Приморско се канят да блокират пътя Бургас - Царево утре сутринта. Те ще протестират против готвени ограничения за използването на част от защитените зони в общината. Информацията за предстоящия протест съобщиха от Националната асоциация "Българско Черноморие".

От там обясниха, че в община Приморско има 7 защитени зони и 8 защитени територии. Близо 70% от територията на общината (в голямата си част наследствени, частни земи) е покрита със защитени зони и територии. Средно за територията на Европейския съюз този процент е 20, а за територията на България е 38,5%.

Сега обаче от Министерството на околната среда и водите са изготвили проект за заповед със забрани, които ще доведат до демографски срив в общината. Чрез забраните за "промяна на начина на трайно ползване" се блокира изменение на общоустройствения план на община Приморско, съдържащ в себе си предпоставки за развитие на екологичен транспорт - електромобили, велоалеи и др. Планът е заплатен от МРРБ и е предоставен на МОСВ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар