вторник, 15 септември 2015 г.

59 първокласници прекрачиха училищния праг в Община Приморско


Първият училищен звънец извести тържествено началото на учебната година за 59 първокласници в община Приморско. Най-малките ученици прекрачиха прага на училищата „Н. Й. Вапцаров” в Приморско, „Любен Каравелов” в Китен и „Христо Ботев” в Ново Паничарево.


Първият учебен ден бе честван от ученици, учители, родители и представители на местната власт. 32-ма са първокласниците в СОУ „Н. Й. Вапцаров”, 19 – в ОУ „Христо Ботев” и 8 в НУ „Любен Каравелов”. Кметът на Община Приморско постави началото на новата учебна година в СОУ „Н. Вапцаров”, като поздрави всички присъстващи. 

Освен пожелания към най-малките, градоначалникът поднесе и торбички с училищни помагала. За празничното настроение в местното училище се погрижиха и децата от вокална група „Морски звездички”. Училищни помагала получиха и децата от подготвителната група на ОДЗ „Русалка” в Приморско. 

Същевременно д-р Димитър Германов инспектира и ремонтните дейности по цялостното саниране, подмяна на осветлението и отоплителната инсталация на сградата на детското заведение. Началото на новата учебна година в Ново Паничарево бе поставено от секретарят на община Приморско Мария Георгиева, а зам. кметът Милчо Милев приветства децата в Китен. Всички първокласници получиха подаръци за своя първи учебен ден. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар