четвъртък, 24 декември 2015 г.

Кметът: Доволен съм от постигнатото през изминалата година

Доволен съм от постигнатото през изминалата година, каза пред "Фокус" кметът на община Приморско д-р Димитър Германов. Той каза, че е най-доволен от това, че до края на годината са отчетени всички европроекти и е изпълнен, в голяма степен, бюджетът, заложен за 2015 г. Германов каза, че община Приморско ще встъпи в Новата година със сериозна и амбициозна програма.
Новите проекти за следващата година са 17 на брой, допълни той. „Всяка една програма, която бъде отворена, ние веднага стартираме с готов проект. Надявам се да финализираме вече процедурата по придобиване на собственост на пристанището в Приморско, така че да участваме и с този обект по европрограми за разширение и реновиране”, каза кметът. Той обясни, че се подготвя бюджета за 2016 г. и се надява в края на януари да бъде гласуван.

Инфраструктурата, културно-историческото наследство и социалните дейности, в целия им аспект, ще бъдат сред приоритетите за община Приморско догодина. „Всичко, което до този момент сме развивали, продължаваме по същия начин”, каза той. Кметът допълни, че специално за крепостта Фармакида има заложени средства в новия бюджет. „Всичко това, което е открито там е изложено като експонати в музея. Една голяма част от тях се реставрират и ще бъдат изложени в началото на следващата година. Това е един обект със сериозен потенциал”, каза Германов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар