вторник, 13 май 2014 г.

Вижте как Приморско ще отбележи 24-ти май (Програма)

Приморско подготвя амбициозна програма по случай празника на града, който съвпада и с Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

 В продължение на дванадесет дни жители и гости на морския курорт ще имат възможността да се насладят на редица конкурси, изложба на детски рисунки, спортни състезания и турнири, концерти, театрална постановка и традиционните народни борби. Празничната програма ще стартира още на 15 май с третото издание на конкурс за рисунка „Нарисувай мечта”. На следващия ден от 13.30 часа пред сградата на Общината ще се съберат почитатели на спорта, за да вземат участие в „Масов крос”, посветен на Деня на българския спорт. В 15.00 ч. бивши и настоящи спортни деятели ще се срещнат с ръководството на Приморско, където ще бъдат наградени най-изявените спортисти през 2014 г. От 16.30 ч. на спортната площадка в двора на СОУ „Н. Вапцаров” ще се проведе и турнир по футбол за децата от ЦДГ „Русалка”.

Годишен концерт на ДТС „Приморче” ще зарадва публиката от 19 ч. На 20 май от 13.30 ч. ще се проведе състезание „Майстор велосипедист” за ученици от ІV до VІІ клас. На специално разчертана площадка по безопасност на движението в присъствието на полицейски екипи децата ще се учат как да управляват правилно и безопасно велосипедите си. На същия ден ще има и турнир по тенис на маса във физкултурния салон на местното училище. На 21 май от 14 ч. привърженици на волейбола ще премерят сили на спортната площадка в двора на училището, а от 19.30 ч. ФА „Приморско” ще допълни празничната програма със самостоятелен концерт на амфитеатъра. В четвъртък – 22 май от 16 часа на спортната площадка ще започне двудневен турнир по футбол за мъже. На 23 май от 11.30 ч. на пристанището ще бъде даден старт на VII Национална „Регата Приморско 2014”, а от 14 часа в Морската градина деца ще рисуват с фосфорни тебешири на асфалт.

Същинският празник на града – 24 май ще започне с тържествен молебен от 9 часа в храм „Св. Св. Кирил и Методий”. Училищното тържество в СОУ „Н. Вапцаров” е от 9.30 ч. За 10 часа на амфитеатъра е планирано официалното откриване на празника с вдигане на знамената на Република България и поздрав от кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов към жители и гости на града. Градоначалникът и председателят на Общинския съвет Приморско ще наградят и най-изявилите се деца в конкурса „Нарисувай мечта”. Малчуганите от ВГ „Морски звездички” ще поздравят гостите на празника. По традиция и тази година най-добрите борци ще премерят сили в двора на училището от 10.30 ч.

 Празничната програма ще продължи през целия ден с концерт на самодейните състави на морската Община. От 19 часа ще започне и големия концерт с участието на Рок група „Сигнал” и Струнен квинтет „Мистик”. За доброто настроение на празничния ден ще се погрижат още ФА „Приморско” и хип-хоп талантите на Приморско Stambenza i Sasha. Празнична заря ще постави финал на концерта. Инициативите, отбелязващи празника на Приморско, ще продължат до 27 май. На 25 май от 17 ч. на пристанището ще бъдат наградени първенците от VII Национална „Регата Приморско 2014”. На 26 май от 19.30 ч. в пиано бар „Манхатън” местни самодейци ще представят театралната постановка „Кмет и златната ябълка”, придружена с музикална програма на пенсионерски клуб „Морска звезда”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар