неделя, 7 септември 2014 г.

В Приморско обстановката още е тежка

За нормализиране на обстановката в Приморско не можем да говорим. Работи се по отстраняване и установяване на щетите, заяви кметът на общината Димитър Германов пред "Фокус".

Все още не е ясна стойността на нанесените щети, ще ги изяснява вече назначена комисия.

Кметът допълни, че къмпинг „Китен” е бил под вода, но той се стопанисва от частни собственици, и вече ситуацията там е нормализирана.

Много трудно ще бъде възстановена инфраструктурата в село Ново Паничарево, каза от своя страна кметът на селото Яна Жекова.

"Има един мост под язовирната стена и тъй като отгоре вълната е била много голяма от приливника на язовира, а и всичката вода, която се е стичала от деретата на селото към коритото на реката, е била много като количество, мостът под язовирната стена е издълбан. Нарушена е цялата инфраструктура на пътя покрай реката. Следващият мост, който е въжен към самия парк, в който се провеждат традиционните борби с министадиона, е скъсан изцяло. За това съоръжение ще ни трябват много пари. На пътя Бургас-Созопол през Ново Паничарево мостът също е засегнат", обясни Жекова.

Тя добави, че като цяло обстановката в село Ново Паничарево е стабилна. Всички бедстващи хора са настанени в частни къщи, в помещения на горското стопанство и в Евангелската църква.


Няма коментари:

Публикуване на коментар