сряда, 24 септември 2014 г.

Пострадалите от наводненията в Приморско ще получат помощи

Снимка: Община Приморско
На редовно заседание Общинският съвет Приморско гласува отпускате на помощи за засегнатите семейства от двете големи наводнения на 15 юли и 6 септември. На двете дати община Приморско попадна във воден ад и бе обявено бедствено положение. Това съобщиха от пресцентъра на община Приморско.

Предложението дойде от Председателя на Общински съвет Приморско Миглена Барцулева и съветниците Златин Бодуров, Захарина Неделчева, Катя Вълчева, Борислав Киров, Манол Манолов и Златина Тюлиева. Техните мотиви са, че големите наводнения са причинили многобройни материални щети. В кметствата на съставните селища, както и в Община Приморско са съставени списъци с лица, жители на общината, които най-силно са пострадали от пороите.

Съветниците посочват в предложението си, че хората имат нужда от тези пари, тъй като нямат застраховки на домовете си и голяма част от тях са безработни и социално слаби. С пълно мнозинство общинските съветници гласуваха да бъдат отпуснати по 350 лева на 72 пострадали семейства, информира "Фокус".

По време на сесията кметът Димитър Германов връчи и благодарствени писма на кмета на Ново Паничарево Яна Жекова и кмета на Веселие Стойчо Карабинов. В тях той изтъква тяхната бърза и адекватна реакция по време на бедствието, благодарение на която не се стигна до загуба на човешки живота в селата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар