вторник, 7 октомври 2014 г.

Правят музей в бившата баня на Приморско

До края на годината Приморско ще има свой исторически музей. Символична първа копка направиха кмета на града и областния управител на Бургас.
Музеят ще бъде в преустроената сграда на бившата баня и нова постройка към нея в близост до училище "Никола Йонков Вапцаров".

Проектът е финансиран от Европейския съюз по мярка 4.1.,Развитие на рибарските области”, който осигурява безвъзмездна финансова помощ на стойност 582 461 00 лева.

Общината има уверението на фирмата изпълнител, че музеят ще бъде завършен във възможно най-кратък срок, с оглед важността му за местната общност и за развитието на туризма в региона.

Музеят трябва да осигури по лесен и достъпен начин за туристите да се запознаят с културно-историческото наследство на общината.

Досега артефактите, открити на територията на Приморско, бяха излагани или в други музеи в страната, или в сградата на Общината

„В този музей ще бъдат изложени артефакти, ще бъде показана историята на Приморско. Тук ще бъде своеобразно училище на младото поколение за историята на града ни", изтъкна кметът на Приморско Димитър Германов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар