вторник, 5 декември 2017 г.

Никулден в Приморско

Старт на празничната програма по случай Никулден в Приморско се дава от 9.00 часа в църквата „Св. Св. Кирил и Методий“. Там отец Гавраил ще отслужи тържествена Света литургия в чест на празника и за благоденствие на Приморско. В 10.30 часа ще тръгне литийно шествие към пристанището, където по традиция ще бъдат положени венци в памет на загиналите моряци и рибари.

Пред сградата на Общината от 11.30 часа ще се раздават осветена рибена чорба, печена риба и вино. Празничната програма ще продължи в центъра на града, където от 17.30 часа ще грейне коледната елха. Светлините на декемврийския символ ще светнат в целия си блясък след десетсекундно обратно броене. Програмата ще продължи с танци на децата от ДТС „Приморче“. Традиционно българско хоро ще се вие около празничното дърво. Красива светлинна заря на финала на Никулденския празник и много изненади очакват жителите на Приморско.

Празнично настроение очаква жители и гости и на Китен. Там програмата ще започне от 12 часа пред кметството с много музика, песни и танци.  Всички отново ще могат да опитат за здраве от безплатния рибен курбан.

Никулден в Приморско – гледайте на живо и в предаването „На кафе”с Гала.

За Никулден – празника на рибарите, моряците и банкерите, Приморско посреща специални гости – екипа от предаването „На кафе“. Екипът на Нова телевизия ще покажат в национален ефир как морския град празнува. Живото включване ще бъде от  10.15 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар