неделя, 10 декември 2017 г.

Приморско покори Загреб

С богат спектакъл ФА „Приморско“ постави началото на Коледните и Новогодишни празници в Загреб. Самодейци от Приморско, заедно с женската битова група от Китен, Женски народен хор, Мъжка фолклорна група, Детска фолклорна формация от Царево показаха пред хърватската публика красотата на българското народно изкуство.


Те представиха богат репертоар от фолклорни ритми в препълнената зала на културен център „Максимир“ в хърватската столица и с това дадоха старт на декемврийските празници. Освен бурни аплодисменти, самодейците и техният ръководител Христо Йорданов получиха поздравления лично от посланика на България в Република Хърватия Таня Димитрова. Тя поведе и финалното хоро на концертната програма. 

Присъствието на талантливите изпълнители от морските градове не остана незабелязано и от жителите и гостите на Загреб. Те събираха погледите на минувачите с танцовите си и вокални изпълнения на местата, където изнасяха импровизирани концерти на открито. Изкуството им допълваше празничната обстановка в град и изграждаше културен мост между двете страни. Визитата на приморските фолклористи в Хърватия добави нови щрихи в творческата им биография.

Няма коментари:

Публикуване на коментар