петък, 20 септември 2019 г.

ПРЕДИ ИЗБОРИ: Започва ремонтът на ключово кръстовище край плажа в Приморско

Кметът Димитър Германов и бургаският депутат от ГЕРБ Ивелина Василева направиха първа копка на един от най-важните проекти в Община Приморско за последните години. Става въпрос за дългоочаквания ремонт на възловото кръстовище между улиците "Перла" и "Стамополу" край плажа.


Проектът е на стойност 1,6 млн.лв., а средствата са осигурени изцяло от държавния бюджет. В ремонта се включва както преасфалтирането на участъка, така и подмяната на съществуващата канализационна система, която ще сложи край на микро наводненията при по сериозен дъжд и ще направи достъпа до плажа значително по-улеснен. В средствата за ремонта са предвидени и изграждането на паркинг и детска площадка.

"Това е изключително важен момент за Приморско, защото така ще се осигури значително по-добър достъп до плажа. Ние сме туристическа община и всяко нещо, което би ни направило по-атрактивни в очите на туристите, е добре дошло. 

Не можем да говорим за целогодишен поток от туристи, но дори и в края на септември т.г. имаме все още голямо количество гости. Благодаря на бургаските депутати, че помогнаха в осигуряването на средствата за ремонта. До май 2020 г. този участък ще бъде напълно преобразен", каза кметът на Приморско Димитър Германов малко преди  с помощта на бургаския депутат от ГЕРБ Ивелина Василева да направи първата копка на проекта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар