събота, 28 септември 2019 г.

ГЕРБ-Приморско се разцепи

Организацията на ГЕРБ в Приморско се е разцерила, разбра сайта на морския ни град. Това е станало след като кандидатът за кмет на СДС в община Приморско Захарина Неделчева рязко се извъртя и създаде изборен прецедент в историята на морската община.
Оказва се, че бившият зам.-кмет на Общината все още е член на ГЕРБ. Бившите й съратници са установили това с изумление. Неделчева е регистрирана като канддат-кмет на СДС и в ГЕРБ останали шокирани от кандидатурата й за кмет на автентичната десница.

След като през 2018 г. се оттегли от всички ръководни постове в общинската структура на ГЕРБ, Неделчева остана в редиците на ГЕРБ-Приморско. До последното събрание на партийната структура в края на август тя участва активно, гласува по предложенията и продължава да разпространява идеите на партията на Бойко Борисов. И до този момент, с днешна дата, тя не е подала молба за прекратяване на членството си, а кандидатурата й за кмет от СДС е официално обявена от ОИК-Приморско. Членовете на ГЕРБ алармират Флагман за този акт на предателство, окачествявайки го като неморален и недопустим. Те са дълбоко възмутени от постъпката на бившия си лидер, който ръководеше структурата цели 11 години.

Запознати със случващото се в Приморско коментират, че Захарина Неделчева  взела крайното решение наскоро, след като получила номинации от общинската структура на ГЕРБ, но Изпълнителната комисия на партията в София отново се е доверила на Димитър Германов, който е един от отличниците на ГЕРБ за Бургаска област, пише Flagman.bg.

Било свикано извънредно събрание на общинската структура на ГЕРБ в Приморско, на което Захарина Неделчева е отлъчена от редиците на партията с остра декларация, а колегите й са категорични, че са омерзени от случващото се. Според тях, Неделчева съзнателно манипулира избирателите в Приморско.

Няма коментари:

Публикуване на коментар