четвъртък, 26 декември 2019 г.

Празнични концерти в Приморско

Празнични концерти по случай Коледните и Новогодишните празници зарадваха жителите и гостите на Веселие и Приморско.

Във Веселие самодейците подариха на многобройната публика в читалище „Виделина-1972“ разнообразна програма. Тя започна с поздравления за празниците от кмета на селото Стойчо Карабинов. Поздравителен адрес бе поднесен и от кмета на община Приморско, Димитър Германов, както и от председателя на Общински съвет Приморско – Златина Тюлиева.

Първи на сцената излязоха талантливите жени от битовата група към НЧ „Виделина-1972“ с художествен ръководител Ирина Драчева, които очароваха публиката. След тях присъстващите се радваха на изпълненията на клуб за танци „Атлиман“ и битовата група от с. „Ново Паничарево“.

На тържеството присъства Люба Желева, началник отдел „Туризъм и европейски проекти“.

Празничното настроение завладя и Приморско. На сцената на препълнената зала на читалище „Самообразование-1919“ се изявиха възпитаниците от Танцов клуб „Съншайнс“ с ръководител Ива Петрова и младите танцьори от ДТК „Приморче“ с художествен ръководител Мария Върбанова. Всяко тяхно изпълнение бе възнаградено с бурни овации. 


В продължение на час и половина децата показваха завидни танцови умения и изпълваха с гордост ръководителите си. Гости на концерта бяха децата от школата по класически балет към клуба на читалище „Свобода“ в Китен, с ръководител Марина Змеева. Участниците в Коледния концерт получиха изненада от Община Приморско – за тях беше организирана забава след великолепния концерт, който изнесоха пред приморската публика.

На участниците и в двата концерта бяха поднесени и подаръчни кошници, както и поздравителни адреси от кмета на община Приморско, Димитър Германов и от председателя на Общински съвет Приморско, г-жа Златина Тюлиева. Официални гости на събитието бяха г-жа Златина Тюлиева, председател на Общински съвет Приморско, г-н Петко Гечев- директор на дирекция „УТ, АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО“, Дукена Коемджиева, главен счетоводител на община Приморско.

Primorsko.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар