неделя, 16 април 2017 г.

Гигантски великденски яйца, зайци и пиленца в Приморско

Гигантски великденски яйца, зайци и пиленца украсиха градинката пред сградата на Община Приморско по случай предстоящия празник – Възкресение Христово.


Жители и гости на морския град се събраха на площада и се включиха в боядисването на еднометрови декоративни яйца, зайци и пиленца. Белите великденски символи бяха изпъстрени с акварелни бои и се превърнаха в истински арт шедьоври.

Участниците в празничното мероприятие творяха и върху по-малки декоративни яйца, както и върху истински яйца. Инициативата пренесе най-малките участници в „Алиса в страната на чудесата”. Всяко дете вложи много любов, старание и фантазия в оцветяването, след което нашарените великденски произведения на изкуството бяха подредени в пъстра пролетна изложба. На фона на хубавата музика центърът в Приморско се превърна в приказна картина.

Културната програма продължи с атрактивни прояви пред кметството в Китен. Там малки и големи се включиха в боядисването на яйца с празнична музика и танци, които се превърнаха в незабравима великденска забава.

Във великденското боядисване се включиха и жителите на Веселие, Ясна поляна, Ново Паничарево и Писменово.

Няма коментари:

Публикуване на коментар