четвъртък, 28 февруари 2019 г.

Приморско открива бюст-паметник на Васил Левски на връх 3-ти март

С тържествени концерти и откриване на бюст-паметник на Васил Левски  в община Приморско ще бъде отбелязан  Националния празник на България – 3 март.


Програмата на морската община ще започне от НЧ “Свобода-1948г.“  в гр. Китен, където местните самодейци са подготвили богата програма, посветена на 141-годишнината от Освобождението на България. Тя ще се започне от 18 часа на 1 март, когато се отбелязва Денят на любителското художествено творчество.

ДФС “ Паничарче“, също са подготвили концерт за жителите на с. Ново Паничарево, който ще се състои на 1 март от 18:00 часа.

На самия национален празник  3 март /неделя/ от 10 часа пред сградата на Община Приморско  ще се състои церемония по издигането на националния флаг на Република  България.

Кметът на Община Приморско и областният управител на област Бургас  ще открият бюст-паметник на Дякона на българската свобода Васил Левски, единствен по рода си в общината.

Учениците от СУ „ Никола Йонков Вапцаров“ са подготвили тематична музикално-поетична програма, която ще бъде представена на площада.

От 11.30ч. в Исторически музей Приморско ще бъде открита изложба, създадена от младите таланти в общината.

Любителите на танцовото и музикално изкуство ще имат възможност да се насладят на изпълненията на ФА „Приморско“. Празничният концерт е с начален час 18 ч. в НЧ „Самообразование-1919“ гр. Приморско.

Съставните населени места на общината, ще почетат Националния празник на България с полагане на цветя и музикални програми, както следва:

с. Ясна поляна- 11:00ч.

с. Ново Паничарево – 11:30ч.

с. Веселие- 11:00ч.

с. Писменово 10 :00ч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар