понеделник, 7 февруари 2022 г.

Забраниха на гребците ни да тренират по Ропотамо

Пореден скандал в българския спорт! МОСВ е забранило на родните ни гребци да тренират по река Ропотамо. Мотивът на държавните чиновници бил, че се нарушава екоравновесието във водата.

Българските гребци тренират от близо 50 години във водите на Ропотамо и ползват морската база в Созопол. Това е обидно отношение към родните спортисти. Преди две седмици станахме свидетели на още един инцидент - във високопланинската ни база в Белмекен национали от няколко вида спорт останаха без топла вода и ток!

"Преди да се преборим с другите държави, трябва да се преборим с нашата. След историите в Белмекен с подготовката, сега ни забраняват да тренираме на река Ропотамо. Нарушавали сме екоравновесието й. А 50 години, досега, не го ли нарушавахме?! Подали сме молба до МОСВ защото е реката е най- подходящата по това време на годината, но...", заяви с тъга националният селекционер Румяна Нейкова.

"И каква стана тя? Гребните лодки станаха мега опасни, понеже заработиха на гориво и могат да изпуснат такова във водата... Всъщност губещ е и Созопол, защото там е олимпийската база към ММС", завърши олимпийската ни шампионка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар