понеделник, 18 юли 2022 г.

Приморско разобличи фейк атаката срещу обичания курорт

Силно осъждаме дезинформиращи статии, предизвикващи негативни емоции и реакции, и показващи неистини, категорични са от Общината.

Фейк новина удари по реномето на обичания курорт Приморско. Тази сутрин, след проливния дъжд в курорта, се появиха заглавия в медиите, които буквално сравниха обстановката в Приморско с апокалипсис. Така представена ситуацията стресира както туристите, така и летовниците, които тепърва ще пристигнат за своята ваканция в морския град.

Истината е, че дъждът, който се изсипа тази сутрин в Приморско, бе около 30 литра на кв.м. и щети по инфраструктурата няма.

От пресцентъра на Община Приморско осъдиха грубо медиите, които си позволиха да информират читателите с невярна информация.

Ето какво посочиха още от Община Приморско:


"За съжаление за пореден път Приморско попада в дезинформационната спирала на част от медиите. Тази сутрин проливният дъжд, който бе около 30 литра на квадрат, предизвика леко преливане на две от шахтите в града. Точно 30 минути след спирането на валежа ситуацията се нормализира и туристите започнаха приготовленията за плаж. Силно осъждаме дезинформиращи статии със заглавия "Ужасът не е свършил! Приморско е залят от фекалии след бурята", предизвикващи негативни емоции и реакции и показващи неистини. За съжаление не можем да се борим с природата и нейните капризи, но можем да се борим с лъжливите информации, уронващи престижа на град Приморско и хората решили да развиват бизнес на територията на общината. 

Показваме ви снимки от Приморско в момента, на местата показани в статията".


Няма коментари:

Публикуване на коментар