сряда, 16 ноември 2022 г.

Местят украинските бежанци в Приморско

Украинските бежанци, настанени в центъра за временно пребиваване в Елхово, до края на седмицата ще бъдат преместени в базата на „Българските държавни железници“ в Приморско. Информацията съобщи пред БНР областният управител на Ямбол Георги Чалъков.

В центъра сега са настанени 29 украински граждани, уточни той. "От първоначалните 35, които бяха,  6-7 напуснаха базата, като си намериха подслон в Бургас", каза областният управител.

По думите му всички новопристигнали в страната граждани от Украйна първоначално ще бъдат настанявани в центъра в Елхово. Украинците, които нямат възможност сами да осигурят пребиваването си на територията на страната, ще бъдат настанени в Елхово, докато се настанят в бази за постоянен престой.

В Елхово бежанците ще остават до 2-3 седмици, като ще живеят във фургони.

„Поради своята специфика центърът в Елхово е създаден така, че да бъде транзитен приеменцентър. Той не е с условия за постоянно настаняване. Въпреки това, има необходимите санитарни и битови условия, в които тези хора да намерят временен подслон“, подчерта областният управител на Ямбол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар