вторник, 27 юни 2023 г.

Къде са туристите по Южното Черноморие?

Заради лошото време през юни, по-слабо от очакванията и с необичайно мъртво вълнение започва туристическият сезон по Южното Черноморие.

Хотелиери смятат, че точно дъждовното време през юни е причината за отлива на туристи. Силният северозападен вятър образува подводни течения, които са опасни при навлизане навътре в морето. 

 

Оптимистично с цифри и проценти очерта прогнозите на министерството за новия туристически сезон зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева още в средата на май. Тогава тя изрази очакване за ръст от 5% спрямо рекордната 2019 г.

 

След този оптимизъм обаче дойде реалността - курортите по Южното Черноморие останаха почти празни през юни. Според търговци дори по време на пандемията е било по-добре, признавайки, че толкова слабо начало на сезона не е имало много отдавна.

 

Евтим Стоянов, който е собственик на хотел и ресторант, коментира за БНР, че са били обнадеждени за началото на сезона, за съжаление обаче очакванията не са се потвърдили до момента. По думите му в България не се прави почти нищо за българския туризъм.

Няма коментари:

Публикуване на коментар